Film vervaardiging

Film vervaardiging

Druma biedt verschillende soorten filmmaterialen om te printen zonder belichting.
In elk grafisch programma kan het beeld voorbereid worden om geprint te worden met één van de volgende technieken.

  • Laser

Met een laserprinter kan een perfecte film aangemaakt worden voor zeefdruk. De klassieke kantoorprinter wordt gebruikt om specifieke laserprintfilm te bedrukken.
Na het aanmaken van het beeld wordt dit beeld LEESBAAR geprint op de film. Meestal zijn de prints van laserprinters niet zwart genoeg om lang genoeg aan de belichtingstijden te weerstaan.
Om dit probleem te verhelpen, is er een speciale spray die de densiteit van de laserfilm verhoogd. Deze Densitone spray vanop een kleine afstand op de film verdelen, laten opdrogen en het geprinte beeld zal de nodige zwarting verkrijgen. Deze zwarte film is perfect om de zeef te belichten.

  • Inktjet

Veel zeefdrukkerijen hebben in het verleden al geinvesteerd in een speciale inktjet printer om films te vervaardigen. Ook de gewone inktjet printer voor kantoorgebruik kan ingezet worden voor het vervaardigen van films. Zwarting is bij het gebruik van een kwalitatieve printer meestal geen probleem.
Zowel voor de grote modellen als de kantoorprinters bestaan de geschikte filmsoorten om drukfilms te maken. Deze films vragen een voorzichtige behandeling tijdens en na het printen. Doordat de print nat is tijdens het printen moet de film voorzichtig behandeld worden. Ook na het printen is de gedrukte laag niet altijd krasvast. De grote rolfilmprinters hebben meestal weinig problemen, maar bepaalde kantoormodellen werken met een inkt die niet al te krasvast is na het drukken, en vragen dus voorzichtigheid in gebruik en klassement.

  • Solventprinters

Voor solventprinters is er ook een oplossing op de markt. Deze film is uitermate geschikt voor Roland Eco-Solvent printers. Mits test is hij ook te gebruiken op andere merken, maar wij hebben perfecte resultaten bereikt met Roland printers. De Colorgate film wordt rechtstreeks bedrukt vanuit VersaWorks.
Druma heeft specifieke instellingen voor deze films om een perfect kwalitatief resultaat te verkrijgen.
Ook bestaat er van Colorgate een speciale software om met deze films aan de slag te gaan.
Bij het gebruik van de juiste instellingen, wordt een perfect zwarte film geprint, klaar voor belichting.

 

 


Uw bestelling

Uw winkelwagen is leeg