Materialen

Voor bewerkingen als zeefdruk, tampondruk, belettering, sublimatie, digitale print en doming is het belangrijk om te kunnen beschikken over alle noodzakelijke kleine tools en hulpmiddelen. Al deze tools zijn terug te vinden in ons magazijn, van het kleine spateltje tot grote lasapparaten. Het gebruik van het correcte gereedschap garandeert een hoogwaardig resultaat bij het uitvoeren van uw project.

 • Hetelucht pistolen

  Hoeken, randen, rondingen en inkepingen zijn beruchte knelpunten bij professionele car wrapping. Om toch een perfecte, folie beklede auto op te kunnen leveren, heeft u naast uw kennis en vakmanschap vooral gereedschap nodig dat u op betrouwbare wijze ondersteunt. 

  De Steinel Professional hetelucht pistolen kunnen hiervoor worden uitgebreid met het HL Scan-opzetelement. De handige enkelhands bediening zorgt ervoor dat u altijd zicht hebt op de verwerkingstemperatuur. Deze apparaten geven bovendien een akoestisch en optisch signaal zodra u buiten het ingestelde bereik komt.

  Lees meer Lees minder
 • Snijmessen en toebehoren

  Op zoek naar de beste Olfa snap-off snijmessen en bijbehorende attributen zoals ergonomische linealen en duurzame Olfa snijmatten? Natuurlijk is Druma Sharp as a knife en hebben wij alles in huis voor de professional. Bestel snel en eenvoudig online uw benodigde snijmaterialen.

 • Snijmatten

 • Tape

  De echte vakman gebruikt de juiste materialen om belettering of visuals over te brengen op de te bekleven ondergrond. Afhankelijk van het te verwerken materiaal en de ondergrond moet een applicatietape gekozen worden.

  Om gemakkelijk te positioneren en beelden in elkaar te monteren is het wenselijk om een transparante tape te gebruiken. Voor gewoon gebruik is een papieren tape de gebruikelijke werkwijze. 

  Bij een keuze van nat kleven is een papieren applicatietape niet aan te raden en kan beter voor een transparante, synthetische film gekozen worden. Deze film blijft maatvast onder de invloed van water, dat eenvoudig met een squeegee verwijderd kan worden. 

  Tevens bestaan er speciale tapes om textieltransfers onder een warmtepers te vervaardigen. Er is dan keuze tussen een transparante, herbruikbare tape of een transparante of papieren wegwerptape.

  Lees meer Lees minder
 • Kleurengidsen

  Een vakman kan niet zonder zonder goede kleurreferenties. Wij kunnen u voorzien van diverse kleurengidsen-, kaarten en waaiers die u kunt gebruiken als productiereferentie of als verkooptool.

  • RAL kleurenwaaier en kleurenkaarten
  • Pantone PMS kleurenwaaiers
  Lees meer Lees minder
 • Gereedschappen

  Een professional in sign, print of zeefdrukbedrijf kan niet zonder professionele tooling. Voor alle toepassingen en werkzaamheden kunnen we u daarom van de bijbehorende gereedschappen voorzien. Van eenvoudige schroevendraaier tot sleutels voor uw apparatuur of hetelucht pistolen; we beschikken over alle denkbare tools. Kunt u iets niet vinden? Neem gerust contact met ons op voor hulp.

 • Media opslagrekken

  Voor zorgeloos en plooivrij verwerken van folies en laminaten gebruikt u onze rolhouders. Jarenlang plezier en veilig werken gegarandeerd en onmisbaar voor professionele signbedrijven. Robuust en ondehoudsvrij uitgevoerd.

  Naast de afroller voor folies leveren wij ook houdersystemen voor het opbergen van rolmateriaal. 

  Deze houders zijn geschikt om rollen op alle breedtes op te bergen. Door de vernuftige constructie met verende kaken, worden rollen gemakkelijk uit het rek verwijderd of teruggezet. Deze houders zijn verkrijgbaar in enkelvoudige wandmodellen of als verrijdbare dubbelzijdige staanders.

  Lees meer Lees minder
 • Signtools

  De vakman in belettering en car wrapping gebruikt specifiek professioneel gereedschap om een perfect afgewerkt product af te leveren. Deze tooling kan idealiter worden opgeborgen in handige heuptassen die speciaal voor de professional werden ontwikkeld.  Naast de klassieke gereedschappen, vind u onder deze rubriek ook alle toestellen en hulpmiddelen zoals rolletjes om folie aan te brengen, haken om op voertuigen de folie onder de rubber bekleding te verwerken, etcetera. Bekijk de artikelen en de eventueel geplaatste filmpjes. Deze verduidelijken de diverse toepassingen van deze speciale gereedschappen.

  Vragen of advies nodig? Neemt u vooral contact met ons op.

  Lees meer Lees minder
 • Printhead cleaning

  Voor het reinigen van printplaten, printkoppen of andere kritische onderdelen hebben wij een selectie van speciale tools en vloeistoffen. Hiermee kunt u veilig reinigen, zonder zorgen over stof of krassen.

  • Wipers claning doekjes
  • Diverse swaps
  • Vloeistoffen
  Lees meer Lees minder
 • Reinigen - ontvetten

  Bij de verwerking van diverse materialen is het noodzakelijk om te werken op een vetvrije of schone ondergrond. En ook nauwkeurig werken kan helaas niet altijd voorkomen dat er lijm- of inktresten verwijderd moeten worden. Druma heeft daarom een aantal kwalitatieve producten voor u samengesteld voor reinigen en ontvetten.

 • Ringenpersen

  Met een ringenpers van Druma brengt u eenvoudig zeilringen aan in uw doek of andere materialen. Druma beschikt over een uitgebreid gamma ringenpersen om zeilringen aan te brengen en te verstevigen.

  Er zijn eenvoudige handtoestellen, maar ook pneumatische modellen voor grote producties te verkrijgen. Met de optionele adaptors kunt u bovendien diverse soorten en maten ringen verwerken.

  Lees meer Lees minder
 • Squeegees - rakels

  Voor het aanbrengen van folie op diverse droge of natte ondergronden kan gebruik gemaakt worden van squeegees of rakels. Druma heeft deze in diverse formaten en uitvoeringen in haar assortiment beschikbaar voor u.

  • Normale rakels in diverse uitvoeringen
  • Wissers met rubber speciaalstrips
  • Hoesjes voor het behoud van uw rakels/squeegees
  • Harde en zachte uitvoeringen
  Lees meer Lees minder