Repro Film vervaardiging

Repro Film vervaardiging

Veel zeefdrukkerijen hebben in het verleden al geinvesteerd in een speciale inktjet printer om films te vervaardigen. Ook de gewone inktjet printer voor kantoorgebruik kan ingezet worden voor het vervaardigen van films. Zwarting is bij het gebruik van een kwalitatieve printer meestal geen probleem.

De nieuwe Filmmaker systems maken gebruik van speciale films en software, waarbij een top kwaliteit wordt bekomen en films perfect voor zeefdruk uitgedraaid kunnen worden.

Zowel voor de grote modellen als de kantoorprinters bestaan de geschikte filmsoorten om drukfilms te maken. Deze films vragen een voorzichtige behandeling tijdens en na het printen. Doordat de print nat is tijdens het printen moet de film voorzichtig behandeld worden. Ook na het printen is de gedrukte laag niet altijd krasvast. De grote rolfilmprinters hebben meestal weinig problemen, maar bepaalde kantoormodellen werken met een inkt die niet al te krasvast is na het drukken, en vragen dus voorzichtigheid in gebruik en klassement.

 • Inkjet dye + pigment

  Veel zeefdrukkerijen hebben in het verleden al geinvesteerd in een speciale inktjet printer om films te vervaardigen. Maar wist u dat ook de gewone inktjet kantoorprinter ingezet kan worden voor het vervaardigen van films. Zwarting is bij het gebruik van een kwalitatieve printer meestal geen probleem.

  De nieuwe Filmmaker Systems maken gebruik van speciale films en software, waarbij een topkwaliteit wordt verkregen en films perfect voor zeefdruk afgedrukt kunnen worden. Let wel op dat inkjet een natte afdruk oplevert en tijdens en na het bedrukken kwetsbaar is.

  Lees meer Lees minder
 • Laser printers

  Met de klassieke laserprinter voor kantoor kan al uitstekend film voor zeefdruk gemaakt worden door specifieke laserprintfilm te bedrukken. Na het aanmaken van het beeld wordt dit beeld leesbaar geprint op de film.

  Echter zijn vaak de prints afkomstig van laserprinters niet zwart genoeg om lange belichtingstijden te weerstaan. Om dit probleem te verhelpen, is er een speciale spray beschikbaar die de densiteit van de laserfilm verhoogt. Deze Densitone spray dient vanaf een kleine afstand op de film verdeeld te worden. Wanneer opgedroogd, zal het geprinte beeld de benodigde zwarting hebben verkregen en is de film is uitstekend geschikt om de zeef te belichten.

  Lees meer Lees minder
 • Inkjet Eco Solvent

  Doe meer met uw (eco) solvent printer en kijk naar de mogelijkheden om zeefdrukfilms te produceren.

  • reprofilms maken met uw (eco) solvent printer
  • ideale combinatie
  • DrumaFilm Repro MS-1 + Roland eco solvent printers + SignLab Filmmaker
  • implementatie begeleiding en instructie
  • prijsgunstigste systeem met hoogste kwaliteit.
  Lees meer Lees minder
 • Repro software

  Een interessant ontwerp maken is één. Een kwalitatieve drukvorm maken is nog een ander verhaal. De professionele zeefdrukker doet geen concessies om tot de beste zeefdrukvorm te komen en kiest voor de juiste repro software die naadloos aansluit bij zijn huidige processen en kwaliteitsstandaard. Druma levert diverse opties om deze kritische en belangrijke stap in het productieproces gecontroleerd uit te voeren.