Zeefdruk

Druma is sinds het begin topleverancier voor alle facetten voor de zeefdruk. Ons leveringsgamma varieert van kleine tafelpers tot volautomaat en alle benodigde inkten, chemie en apparaten voor zeefvoorbereiding en droging zoals UV-tunnels.

We bieden u daarnaast onze span- en zeefservice aan, waarmee u zeker bent van een perfecte drukzeef. Zo kan u zich volledig richten op uw productie!

 • Apparatuur en machines

  Zowel voor grafische vlakdruk, als textieldruk heeft Druma de nodige apparatuur voor verschillende budgetten beschikbaar. Naast drukzeven leveren we ook materieel voor belichten, drogen en het incoaten van de zeven.

  Voor het strippen, reinigen en ontvetten van zeven hebben wij de mogelijkheid om verschillende toestellen te presenteren. Van een eenvoudige spoelbak met een pomp, tot en met een volautomatisch toestel voor strippen, reinigen en ontvetten.

  Textieldrukkers die op zoek zij naar een manuele machine of een volautomaat zullen ook zeker kunnen slagen.

  Zeefdrukinkten hebben meestal hulp om nodig om te drogen. Zelfs bij luchtdroging is het interessant om het juiste apparaat ter beschikking te hebben. Een gewoon droogrek, maar ook andere soorten droging zoals UV & hete lucht hebben wij beschikbaar.

  Lees meer Lees minder
 • Repro Film vervaardiging

  Veel zeefdrukkerijen hebben in het verleden al geinvesteerd in een speciale inktjet printer om films te vervaardigen. Ook de gewone inktjet printer voor kantoorgebruik kan ingezet worden voor het vervaardigen van films. Zwarting is bij het gebruik van een kwalitatieve printer meestal geen probleem.

  De nieuwe Filmmaker systems maken gebruik van speciale films en software, waarbij een top kwaliteit wordt bekomen en films perfect voor zeefdruk uitgedraaid kunnen worden.

  Zowel voor de grote modellen als de kantoorprinters bestaan de geschikte filmsoorten om drukfilms te maken. Deze films vragen een voorzichtige behandeling tijdens en na het printen. Doordat de print nat is tijdens het printen moet de film voorzichtig behandeld worden. Ook na het printen is de gedrukte laag niet altijd krasvast. De grote rolfilmprinters hebben meestal weinig problemen, maar bepaalde kantoormodellen werken met een inkt die niet al te krasvast is na het drukken, en vragen dus voorzichtigheid in gebruik en klassement.

  Lees meer Lees minder
 • Pre-press chemie

  Elke professional weet dat je enkel kwalitatief hoogwaardig drukwerk kan afleveren met een kwalitatief vervaardigde zeef. Druma heeft daarom voor elke stap van het pre-press proces de geschikte chemicaliën en producten.

  Niet alleen leveren wij de bekende A-merken zoals bijvoorbeeld Fotec. Wij hebben ook een uitgebreid gamma aan producten onder private label. Ons doel is om altijd passende oplossingen te bieden voor elke gebruiker, zonder gebonden te zijn aan een hoofdmerk.

  Kunt u een gezocht item niet vinden in onze webshop? Neem gerust contact met ons op voor advies of prijzen.

  Lees meer Lees minder
 • Zeefdrukgaas

  Druma voert een zeer uitgebreid assortiment zeefdrukgazen die wij vanuit de hele wereld importeren. Dus als wij een gaas niet hebben, dan bestaat het waarschijnlijk niet! Zo treft u bij ons productlijnen met 8-165 draden in X en Y richting en van verschillende draaddiktes. En natuurlijk leveren wij uitsluitend kwaliteitsgazen tegen uitstekende prijs-kwaliteit verhoudingen. De gazen die wij voeren komt u momenteel wellicht ook al tegen bij de grote A-merken. En dat scheelt u in de portemonnee…! 

  Saati 
  Naast onze eigen lijnen is Druma dealer van Saati zeefdrukgazen. Uniek aan Saatilene Hi-R is de toplaag van de draad, die met plasma is behandeld. Deze gepatenteerde toplaag zorgt ervoor dat de inkt beter uitdrukt en dat uw emulsie of capillaire film een betere aanhechting heeft aan het zeefdrukgaas. Ook heeft u minder last van statische opbouw in uw inkten. De toplaag zorgt voor minder slijtage aan gaas en rakels en door zijn unieke eigenschappen wordt Saatilene Hi-R vaak beschouwd als het best presterende zeefdrukgaas.

  Lees meer Lees minder
 • Profielen

  Profielen voor zeefdrukramen zijn een cruciaal onderdeel voor een voorspelbaar en kwalitatief zeefdrukproces. Torderen van het profiel, onvoldoende hechting of een te dun en zwak profiel zullen leiden tot zichtbare afwijkingen in uw afdrukken. Daarom hebben wij gekozen voor Hurtz profielen die in diverse uitvoeringen beschikbaar zijn. Neem contact met ons op voor het juiste profiel, wij helpen u graag verder.

 • Inkten

  U bent op zoek naar zeefdrukinkt…? Zoek dan niet verder! Druma levert een fantastisch gamma aan zeefdrukinkten voor nagenoeg alle toepassingen. Solventinkten, UV-inkten, geurinkten, plastisolinkten en waterinkten voor textiel, UV-vernis in alle soorten, inkten en vernissen met effecten, met structuur, scratch-off inkten, etcetera.

  Voor alle soorten ondergrond hebben we een passende oplossing. Denkt u aan inkten voor thermoplasten (zoals polystyreen, Pet-A, Pet-G, PVC, polycarbonaat en PMMA), maar ook inkten voor metaal, CD & DVD, membraamschakelborden of thermoresistente inkten.

  Naast de topmerken Printcolor en Pröll levert Druma onder het label Dru-Tech ook zelf ontwikkelde inkten voor industriële toepassingen zoals bijvoorbeeld inmould labelling.

  Bent u niet zeker welke inkt geschikt is voor uw vraag? Neem gerust contact met ons op voor advies. Mogelijk kunnen we zelfs een oplossing op maat voor u ontwikkelen!

  Lees meer Lees minder
 • Cleaning chemie

  Een schone zeef garandeert kwalitatieve eindresultaten. Om vervuiling door opgedroogde inktresten tijdens of na het drukken te voorkomen, moeten zeven grondig gereinigd worden. En omdat zeefdrukinten in verschillende samenstellingen gebruikt worden (solvent, watergebaseerd, plastisols of bicomponent), heeft Druma voor elke inktsamenstelling een speciaal reinigingsmiddel. Sommige middelen zijn zelfs geschikt om meerdere soorten inkten te reinigen.

 • Materialen

  Om kwalitatief zeefdrukwerk te produceren is niet alleen een goede emulsie, inkt en een dosis vakmanschap nodig. Ook allerlei kleine hulpmiddelen voor de voorbereiding, het zeefdrukken zelf, de reiniging, het onderhoud en de nabewerking van de zeef zijn natuurlijk onmisbaar. Druma levert de vakman het volledige pakket aan hulpmaterialen.

  • holrakels
  • borstels
  • handschoenen
  • mengen & opslag
  • rekken
  • sproeiflessen
  • tools voor gaasbehandeling
  • rakelstrips
  • solventcontainers
  Lees meer Lees minder
 • Transfer materialen

  Voor zeefdruk is transferpapier, diverse transfer poeders en trans lijmen verkrijgbaar.
  Bij het aanmaken van tranfers moet ook nagedacht worden over de specifieke werkmethode. De "PEEL" methode is belangrijk bij de juiste keuze van het papier.

 • Screenservice

  Druma biedt sinds jaar en dag een hoog gekwalificeerde dienstverlening op het gebied van span- en screenservice voor zeefdrukramen. Hiermee kan Druma uw zeef volledig voorbereiden voor druk, met keuze uit het grootste assortiment gazen in de Benelux!

  Wij kunnen gebruikte zeven volledig voor u reinigen en met de gewenste emulsie weer gevoelig zetten voor een nieuwe productie. Het volledige traject, tot en met het belichten, wordt intern in ons eigen atelier uitgevoerd.

  De "Ready-for-Use" zeefdrukramen worden in lichtdicht plastic verpakt en verzonden middels onze wekelijkse haal- en brengservice.

  Maar u kan er natuurlijk ook voor kiezen om de zeef alleen te laten reinigen en ontvetten, waarna u zelf de emulsie opnieuw aanbrengt en de verdere verwerking op u neemt. Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden voor uw specifieke behoefte.

  Lees meer Lees minder